FortiGate operációs rendszerek

A FortiGate egy tűzfal- és biztonsági eszköz, amelyet a Fortinet fejlesztett ki. Ennek a berendezésnek az operációs rendszere a FortiOS. A FortiOS egy kifejezetten a FortiGate eszközökhöz tervezett operációs rendszer, amelyet az eszközök konfigurálásához, kezeléséhez és a biztonsági funkciók beállításához használnak.

A FortiOS olyan funkciókat kínál, mint a tűzfal, VPN (virtuális magánhálózat), IPS (Intrusion Prevention System), antivírus védelem, tartalomszűrés és egyéb biztonsági funkciók. Emellett a FortiGate eszközök támogatják az SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) megoldásokat is, amelyek segítenek optimalizálni a hálózati teljesítményt és a hálózati forgalomkezelést.

A FortiOS rendszer folyamatosan fejlődik, és új verziókat és frissítéseket adnak ki, hogy biztosítsák a biztonság és a funkcionalitás legújabb szabványainak megfelelését. A FortiGate eszközök beállítása és kezelése általában a FortiGate webes felhasználói felületén (Web-based Manager vagy FortiManager) vagy parancssoros felületen (CLI) történik, ahol a felhasználók konfigurálhatják a biztonsági szabályokat és egyéb beállításokat.

„A FortiGate nemcsak a leggyakrabban használt hálózati tűzfal a világon, hanem az is az egyik legjobb SD-WAN megoldás a piaconegy nagy teljesítményű LAN Edge és 5G vezérlő, és az iparág egyetlen univerzális ZTNA alkalmazását kínálja.

„De ami még ennél is fontosabb, a FortiGate a ma elérhető egyetlen valóban konvergens hálózati és biztonsági platform alapja. Ezt a konvergenciát, amelyen több mint 20 éve dolgozunk, az egyedi ASIC-ek, az integrált biztonsági szolgáltatások és a FortiOS, a Fortinet Security Fabric-en belül szervesen kifejlesztett és megosztott egyetlen operációs rendszer teszik lehetővé, amely mind a helyszíni, mind a felhő. “. Magyarázza John Maddison, a Fortinet termékekért és piacszervezésért felelős alelnöke.

A FortiGate Üzemeltetési alapismeretek oktatás résztvevői képesek lesznek:

  • A Fortinet portfólió ismeretére
  • A Fortinet eszközök azonosítására és rövid jellemzésére
  • FortiGate gyári alapértelmezett paramétereinek visszaállítására
  • Kezdeti konfigurációs feladatok végrehajtására
  • Hálózati interfészek beállítására és ellenőrzésére
  • Felhasználók konfigurálásának és hitelesítési módjainak leírására
  • Képességek és szolgáltatások beállítására, mint például rendszernaplózás (syslog) és nyomkövetés, NTP, konfiguráció archiválás, SNMP
  • FortiGate grafikus kezelőfelület kezelésére
  • Tűzfal szabályok létrehozására

Kurzus

2-3 nap. Minimum létszám 5 fő. Oktatás online történik.

Képzés ára

235 000 Ft+ áfa / fő / 2 nap

Szakmai előképzettség

  • Hálózati alapismeretek
  • OSI referencia modell ismerete
  • TCP/IP protokoll család ismerete

Vizsgainformációk

A képzésen való részvétel esetén részvételi igazolást – Tanúsítványt – állítunk ki a résztvevő nyilatkozata alapján.

További információért kérje ajánlatunkat!
oktatas@mavrec.hu

Jelentkezés képzésre

FortiGate operációs rendszerek