Cégünkről

Sokrétű tevékenységünkről röviden

A MÁV-REC Kft. 2001 es megalakítása óta számos szolgáltatási területen vált sikeressé. E szolgáltatási területek több szálon kapcsolódnak vasúti és általános logisztikai, illetve hulladékgazdálkodási-környezetvédelmi feladatok ellátásához.

A 100 százalékban magyar tulajdonú cég szolgáltatásainak középpontjában partnerei igényeire szabott, teljes körű kiszolgálási rendszerek kiépítése és működtetése áll. Ez igaz mind a projekt jellegű, mind pedig a hosszú távú stratégiai együttműködésekre egyaránt.

A MÁV-REC Kft. által nyújtott valamennyi szolgáltatásra jellemző a szakmai alapokon nyugvó, hatékony, magas színvonalú feladatvégzés, versenyképes árak és kiemelkedő ár-érték arány, valamint az a biztonság és stabilitás, amely elengedhetetlen a partnerek stratégiailag fontos feladatainak ellátásához.

A MÁV-REC Kft. nagy hangsúlyt fektet az általa nyújtott szolgáltatások fejlesztésére, dolgozói folyamatos képzésére, a minőség- és környezetirányítási rendszerének működtetésére, az informatikai hátterének folyamatos fejlesztésére.

A "UIC" "EUR" jelzésű rakodólapok védjegyoltalmi területén a MÁV-REC Kft. a tevékenysége indítása óta komoly erőfeszítéseket tesz a rakodólap piacon megjelenő termékek minőségének állandó színvonalon tartására. Fellép a nem megfelelő minőséget produkáló engedély nélküli gyártók és javítók ellen, és folyamatosan ellenőrzi az engedéllyel rendelkező, magas minőségi követelmények mellett dolgozó rakodólap gyártók és javítók gyártási folyamatait, és az általuk előállított termékeket. A cég által ellenőrzött és hitelesített valamennyi EUR rakodólap megfelel a vonatkozó szabványok előírásainak és bárhol a világon megállja a helyét a vele szemben támasztott követelményeknek, így e rakodólapok teljes jogú tagjai az "EUR" jelzésű csererakodólap-rendszernek, mely rendszer a legszélesebb körben elterjedt csere rakodólap-rendszer.

A MÁV-REC Kft. a rakodólap védjegyoltalmi tevékenységét 2009-ben kiterjesztette Románia területére is és Székelyudvarhelyen képviseletet hozott létre annak érdekében, hogy a felhasználok a romániai piacon is megtalálhassák a MÁV-REC Kft. által biztosított állandó "EUR" rakodólap minőséget.

A cég által nyújtott vasútüzemi szolgáltatás számos területen jelent megbízható megoldást az egyes ipaterületekhez kötődő vasúti logisztikai feladatok elvégzésére. Ezen szektorban a MÁV-REC Kft. kiemelkedő eredményeket ért el abban, hogy a testre szabott szolgáltatással áll partnerei rendelkezésre. E szolgáltatásokat a külső, illetve belső tényezők hatására létrejövő feladatváltozásokra érzékenyen reagálva, folyamatosan képes fejleszteni. Az egyedi és egyben stratégiai feladatok ellátásában fontos szerepet játszik a tapasztalt és képzett dolgozói háttér, mely dolgozók képzésére nagy hangsúlyt fektet a vállalkozás. Itt érdemes megjegyezni, hogy a MÁV-REC Kft. által indított tanfolyamokhoz mind szélesebb körben csatlakoznak a szektor szereplői.

Vasútüzemi szolgáltatást stabil gépészeti támogatottság segíti, amely garancia az éves több millió tonnás vasúti forgalom megbízható lebonyolítására.

Az elmúlt években a MÁV-REC Kft. saját telephelyi hulladék begyűjtése mellett az irodai szelektív hulladékgyűjtéstől, a nagy szakértelmet igénylő egyedi bontási feladatokon át, a speciális veszélyességű hulladékok kezelésében vállal szerepet. A cég − szerzett tapasztalatával és szaktudásával − a gazdaság csaknem valamennyi szektorában áll rendelkezésére már meglévő és leendő partnerei számára.

A MÁV-REC Kft. a fent részletezett állandó szakterületek mellett számos egyedi, speciális feladat elvégzésében is áll partnerei rendelkezésére.

Az elmúlt évek néhány egyedi feladata:

  • mintegy 1,4 millió tonna építőanyag eljuttatása a külszíni bányákból, az M7-es autópálya Balaton mellett vezető szakaszára néhány hónap leforgása alatt.
  • Hadiipari szállítások keretében több megkeresésnek is eleget tudtunk tenni. Szállítottunk harckocsikat, lövegeket, kivont repülőgépet, stb.
  • 200 db vasúti kocsi felújítása
  • Speciális veszélyességű anyagok ipari hasznosításának szervezése.

Célkitűzésük, a változó piaci viszonyok között szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése annak érdekében, hogy azokat partnereink hosszú távon és megelégedéssel vegyék igénybe.

Pártatlansági és függetlenségi nyilatkozat innen tölthető le


Csomós Norbert
Ügyvezető igazgató