Juniper /Junos operációs rendszer

Juniper Junos operációs rendszer egy Unix-alapú operációs rendszer, amelyet a Juniper Networks fejlesztett ki, és a Juniper hálózati eszközökön használ. A Junos operációs rendszer széles körben elterjedt a hálózati eszközökön, például router-eken, switch-eken és tűzfalakon.

A Junos rendszer fontos jellemzői és funkciói a következők:

 1. Modularitás: A Junos rendszer moduláris felépítésű, ami lehetővé teszi új szolgáltatások és protokollok könnyű hozzáadását. Ez lehetővé teszi a hálózati eszközök testreszabását a konkrét igényekhez.
 2. Biztonság: A Junos rendszer erős biztonsági intézkedéseket tartalmaz, beleértve a tűzfalakat, a VPN-t és az erősített hozzáfási ellenőrzést.
 3. Automatizálás: A Junos rendszer támogatja az automatizálást és az eszközök programozhatóságát, például a Juniper Extension Toolkit (JET) segítségével.
 4. Felügyelet és hibaelhárítás: A Junos rendszer számos eszközt és funkciót kínál a hálózatok felügyeletéhez és a hibaelhárításhoz, például a Junos Space alkalmazást.
 5. Routing protokollok: A Junos rendszer számos routing protokollt támogat, például az OSPF, BGP, és RIP.

A Junos operációs rendszer egy megbízható és rugalmas platform, amely lehetővé teszi a hálózati szolgáltatások széles skáláját a vállalati és szolgáltató hálózatokban. Juniper eszközökön való futtatása segíthet a hálózatok hatékony kezelésében és a biztonságos adatátvitelben.

Olyan szakembereknek ajánljuk, akik már rendelkeznek más hálózati rendszerekben legalább alapszintű gyakorlattal és szeretnék megismerni a Juniper rendszerek használatát.

 • általános hálózati alapfogalmak
 • Junos OS alapjai
 • felhasználói felület módok
 • konfigurációs lépések
 • monitoring eszközök
 • karbantartás, útválasztás
 • hálózat optimalizálás, stb.

Kurzus

2-3 nap. Minimum létszám 5 fő. Oktatás online történik.

Képzés ára

235 000 Ft+ áfa / fő / 2 nap

Szakmai előképzettség

IT-s előélet, hálózati alapismeretek

Vizsgainformációk

A képzésen való részvétel esetén részvételi igazolást – Tanúsítványt – állítunk ki a résztvevő nyilatkozata alapján.

További információért kérje ajánlatunkat!
oktatas@mavrec.hu

Jelentkezés képzésre

Juniper /Junos operációs rendszer