Szállítmányozó

Szakképesítés megnevezése: Szállítmányozó
Programkövetelmény azonostó száma: 10415003

Megvalósítás formája:

 • elmélet: valós idejű online tanóra
 • gyakorlat: személyes jelenlétet igénylő gyakorlati helyen eltöltött   kontaktórás képzés
Képzés óraszáma:500 óra
Iskolai előképzettség:érettségi végzettség
Szakmai előképzettség:nem szükséges
Egészségügyi alkalmassági követelmény:nem szükséges
Pályaalkalmassági követelmény:nem szükséges
Egyéb feltételek:nem szükséges

A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés jogszabályban meghatározott képesítési követelmény munkakör betöltéséhez vagy tevékenység folytatásához.

A hazai szállítmányozási szakmában tevékenykedő cégek 1.000 milliárd forintot meghaladó éves nettó árbevétellel a magyar gazdaság meghatározó és pénzügyileg is sikeres szektorát képviselik. A teljes gazdaság működéséhez szükséges létfontosságú szállítmányozási szolgáltatást végzők rendkívül széles spektrumú, komplex feladatokat látnak el. A szállítási folyamatok hatékony megszervezése biztosítja a hazai gazdaság szünetmentes működését, valamint erősíti Magyarország gazdasági versenyképességét nemzetközi viszonylatban is. A szállítmányozók munkája gazdasági értéket teremt és biztosítja az ellátási láncok működését, működésének biztonságát. Az iparág igen komoly mértékben járul hozzá Magyarország regionális logisztikai központi szerepének növeléséhez és ahhoz, hogy hazánk az Európa és Ázsia közötti áruforgalom egyik meghatározó elosztóközpontjának szerepét tölthesse be. A szállítmányozói szektor jelentős mértékben hozzájárul a gazdasági fejlődéshez, a munkaerő-piac stabilitásához, a külföldi beruházások Magyarországra történő vonzásához és a hazai munkahely-teremtéshez. Ezek alapján állítható, hogy a magas színvonalú szállítmányozó-képzés rendkívül fontos és releváns a munkaerőpiac számára.

A képzés során elsajátítandó tananyagegységek:

Szállítmányozói szakmai ismeretek

Vizsgák:

A képzés közben és végén a résztvevők tudásának felmérése szummatív értékelés formájában történik. A képzési végleges értékelésének része a tananyagegysége sikeres teljesítése.

A számonkérések tartalma és formája: az adott tananyagegységek tartalmánál meghatározott témakörök alapján az intézmény oktatói által kialakított írásbeli és projektfeladat, a képző által kitűzött határidőig, legkésőbb a képzés befejezéséig. A képzés végén történő számonkérés tartalmában igazodik a képesítő vizsga követelményeihez és egyben szimulálja is annak megvalósítását. Tartalmában méri a megfelelő felkészültséget, segíti a képesítő vizsga sikeres teljesítését.

Sikeres vizsga után a Tanúsítványt elektronikus úton kapja meg a résztvevő.

A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditáló szerv által személytanúsító szervezetként akkreditált vizsgaközpont szervezhet. A képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a https://szakkepesites.ikk.hu/ weblapon érhetők el a programkövetelmények menüpontban.

A képzés tervezett kezdési időpontjai:

 • 2024.05.11.;
 • 2024.06.08.; 06.22;
 • 2024.08.31.;
 • 2024.09.21
 • 2024.10.12; 10.26.

Két hetente szombat és vasárnapi napokon 9:00-16:00-ig, alkalmanként 8 tanóra (havonta 32 tanóra)

Részvétel technikai feltételei:

Amire szüksége lesz:

 • egy Internetre kapcsolódni képes számítógépre vagy laptopra,
 • normál sebességű, stabil internet kapcsolatra,
 • egy jól működő fejhallgatóra vagy hangfalra
 • és egy mikrofonra, illetve egy webkamerára

A hallgatói oldalról biztosítottnak kell lenni hangkártyának a számítógépben, illetve mikrofonra is szükség lesz. A legtöbb notebook gyárilag tartalmazza ezeket, asztali számítógépe esetén lehet fontos. Az órák elérése általában TEAMS vagy ZOOM programok segítségével történik.

A képzés tervezett kezdési ideje, ütemezése és az ára is változhat támogatott forrás igénybevétele és képzések csoportos megrendelése esetén. Kérje ajánlatunkat!

A képzés díja: 750 000 Ft/fő; min. 10 fő részvételével indul. Magánszemély esetén a képzési költség részletekben történő kifizetésére van lehetőség, erre vonatkozó igényét írja meg nekünk a jelentkezéskor!

További információért kérje ajánlatunkat!
oktatas@mavrec.hu

Jelentkezés képzésre

Szállítmányozó