AWS – Amazon Web Services – Biztonságos felhőszolgáltatás

Az Amazon Web Services (AWS) egy nagyobb méretű és elismert felhőszolgáltató, amely számos biztonsági intézkedést és funkciót kínál ügyfelei számára adataik védelme érdekében. Az AWS-ben számos biztonsági réteget és lehetőséget találhatunk, amelyek segítik a felhasználókat abban, hogy biztonságosan használják a felhőszolgáltatást. Az alábbiakban néhány olyan biztonsági jellemzőt és gyakorlatot sorolok fel, amelyek hozzájárulnak az AWS biztonságához:

  1. Fizikai biztonság: Az AWS adatközpontjait szigorúan őrzik és védelmezik, hogy megakadályozzák az illetéktelen hozzáférést és fizikai fenyegetéseket.
  2. Hozzáféréskontroll: Az AWS Identity and Access Management (IAM) segítségével pontosan beállítható, hogy ki és milyen erőforrásokhoz férjen hozzá az AWS rendszerben.
  3. Titkosítás: Az AWS lehetővé teszi az adatok titkosítását tároláskor és átvitelkor is, így azok csak azok számára érhetők el, akiknek joga van hozzájuk.
  4. Tűzfalak és hálózati védelem: Az AWS lehetővé teszi a hálózati tűzfalak beállítását és az Amazon VPC (Virtual Private Cloud) használatát a hálózati izolációhoz.
  5. Felügyelet és auditálás: Az AWS lehetővé teszi a felhasználók számára a rendszeres auditálást és a tevékenységek naplózását a biztonságosabb felhőszolgáltatás érdekében.
  6. Biztonsági csoportok: Az AWS lehetővé teszi a biztonsági csoportok beállítását, amelyek segítenek ellenőrizni, hogy mely számítási erőforrások között milyen hálózati forgalom engedélyezett.
  7. Biztonsági tanúsítványok és szabványok: Az AWS számos biztonsági tanúsítvánnyal és szabvánnyal rendelkezik, amelyek bizonyítják az adatvédelem és a biztonság iránti elkötelezettségüket.
  8. Biztonsági szolgáltatások: Az AWS kínál olyan speciális biztonsági szolgáltatásokat, mint a AWS GuardDuty (fenyegetéskereső), a AWS WAF (Web Application Firewall) és mások, amelyek segítenek az online támadások és fenyegetések elleni védelemben.

Fontos megjegyezni, hogy a biztonságos használat és beállítás az AWS rendszerében főként a felhasználók felelőssége. A helyes konfiguráció és az AWS biztonsági ajánlásainak betartása elengedhetetlen a biztonságos felhőszolgáltatás biztosításához. A kurzus végére megtanulják a résztvevők az AWS biztonságos használatát és beállítási paramétereit.

Kurzus

2 nap. Minimum létszám 5 fő. Oktatás online történik.

Képzés ára

235 000 Ft+ áfa / fő / 2 nap

Szakmai előképzettség

  • Hálózati alapismeretek

Vizsgainformációk

A képzésen való részvétel esetén részvételi igazolást – Tanúsítványt – állítunk ki a résztvevő nyilatkozata alapján.

További információért kérje ajánlatunkat!
oktatas@mavrec.hu

Jelentkezés képzésre

AWS – Amazon Web Services – Biztonságos felhőszolgáltatás