Java programozás

A Java egy erősen típusos, objektumorientált programozási nyelv, amelyet először 1995-ben fejlesztett ki a Sun Microsystems, majd 2009-ben vált a Oracle tulajdonába. Java egyike a legnépszerűbb programozási nyelveknek a világon, és sokféle területen használják, például asztali alkalmazások, mobilalkalmazások, webalkalmazások, szerveroldali fejlesztés, beágyazott rendszerek és egyéb területeken.

Java programozási nyelv fő tulajdonságai:

 1. Objektumorientáltság: A Java nyelv objektumorientált, ami azt jelenti, hogy az alkalmazásokat objektumokra alapozza, és támogatja az öröklődést, absztrakt osztályokat, interfészeket és más objektumorientált programozási paradigmákat.
 2. Platformfüggetlenség: A Java egy platformfüggetlen nyelv, mivel a forráskódot bytekóddá fordítja, amit bármely Java virtuális gép (JVM) futtathat. Ez lehetővé teszi, hogy Java alkalmazásokat írjunk egyszer, majd bármely platformon futtassuk őket, amely támogatja a JVM-et.
 3. Garbage Collector: A Java automatikus memóriakezelést használ, ami lehetővé teszi, hogy a fejlesztőknek ne kelljen manuálisan felszabadítani a memóriát. A Garbage Collector automatikusan eltávolítja a nem használt objektumokat a memóriából.
 4. Nyelvi könyvtárak (API-k): A Java gazdag könyvtárakkal rendelkezik, amelyek számos funkciót kínálnak a fejlesztőknek, beleértve grafikus felhasználói felületeket, hálózati kommunikációt, adatbázis-kezelést és sok más területet.
 5. Multi-threading támogatás: A Java könnyen támogat többszálú programozást, ami lehetővé teszi az alkalmazásoknak a párhuzamos végrehajtást és a hatékony erőforrás-kihasználást.

160 órás kurzus Minimum létszám 10 fő. Oktatás online történik.

 • 2,5 hónap: heti 2 nap, napi 8 tanóra pénteken 14:00-től és szombaton 9:00 órától
 • 5 hónap: heti 1 nap, napi 8 tanóra péntek vagy szombat
 • 5 hónap: heti 2 nap, napi 4 tanóra, hétfő és szerda 17:00-tól
 • Java Programozási nyelv alapja
 • Java objektumorientált programozás
 • Java kollekciók
 • Fájlkezelés Javaban
 • Adatbáziskezelés Javaban

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Képzés ára:

480 000 Ft+ áfa/fő

Vizsgainformációk

A képzés gyakorlati vizsgával zárul, sikeres vizsga esetén tanúsítványt állítunk ki a résztvevő nyilatkozata alapján

További információért kérje ajánlatunkat!
oktatas@mavrec.hu

Jelentkezés képzésre

Java programozás