Kollaboratív robotok alapszintű kezelője és programozója

Szakképesítés megnevezése: Kollaboratív robotok alapszintű kezelője és programozója
Programkövetelmény azonostó száma: 07193004

Megvalósítás formája:

 • elmélet: valós idejű online tanóra
 • gyakorlat: személyes jelenlétet igénylő kontaktórás képzés
Képzés óraszáma:144 óra
Iskolai előképzettség:középfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség:gépészeti, elektronikai vagy informatikai szakképesítés, vagy szakmai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmény:szükséges
Pályaalkalmassági követelmény:nem szükséges
Egyéb feltételek:nem szükséges

A kollaboratív robotok alapszintű kezelője és programozója ipari robotokat működtet és programoz. Elvégzi a kollaboratív robotok beállítását. Használja a robotok együttműködési funkcióit. A robotrendszert úgy programozza be, hogy az egyszerű feladatokat hajtson végre, mint például a Pick and Place és az összeszerelés együttműködési funkciókkal. A szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb tevékenység illeszkedik a vállalati termelőeszközkörnyezethez.

A képzés során elsajátítandó tananyagegységek:

 • Kollaboratív robotok alkalmazási területei
 • Kollaboratív robotok szerkezeti felépítése
 • Kollaboratív robotok alapszintű programozása
 • Kollaboratív robotok kezelése

Vizsgák:

A képzés közben és végén a résztvevők tudásának felmérése szummatív értékelés formájában történik. A képzési végleges értékelésének része a tananyagegysége sikeres teljesítése.

A számonkérések tartalma és formája: az adott tananyagegységek tartalmánál meghatározott témakörök alapján az intézmény oktatói által kialakított írásbeli és projektfeladat, a képző által kitűzött határidőig, legkésőbb a képzés befejezéséig. A képzés végén történő számonkérés tartalmában igazodik a képesítő vizsga követelményeihez és egyben szimulálja is annak megvalósítását. Tartalmában méri a megfelelő felkészültséget, segíti a képesítő vizsga sikeres teljesítését.

Sikeres vizsga után a Tanúsítványt elektronikus úton kapja meg a résztvevő.

A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditáló szerv által személytanúsító szervezetként akkreditált vizsgaközpont szervezhet. A képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a https://szakkepesites.ikk.hu/ weblapon érhetők el a programkövetelmények menüpontban.

A képzés tervezett kezdési időpontjai:

 • 2024.05.10.;
 • 2024.06.14;
 • 2024.09.06; 09.20;
 • 2024.10.11; 10.25;
 • 2024.11.15.

Havonta 30 tanóra, kéthetente péntek délután 15:00-20:00-ig alkalmanként 6 tanóra és szombati napokon 9:00-16:00 -ig alkalmanként 8 tanóra. 

Elméleti órákon való részvétel technikai feltételei:

Amire szüksége lesz:

 • egy Internetre kapcsolódni képes számítógépre vagy laptopra,
 • normál sebességű, stabil internet kapcsolatra,
 • egy jól működő fejhallgatóra vagy hangfalra
 • és egy mikrofonra, illetve egy webkamerára

A hallgatói oldalról biztosítottnak kell lenni hangkártyának a számítógépben, illetve mikrofonra is szükség lesz. A legtöbb notebook gyárilag tartalmazza ezeket, asztali számítógépe esetén lehet fontos. Az órák elérése általában TEAMS vagy ZOOM programok segítségével történik.

A képzés tervezett kezdési ideje, ütemezése és az ára is változhat támogatott forrás igénybevétele és képzések csoportos megrendelése esetén. Kérje ajánlatunkat!

A képzés díja: 365 000 Ft/fő; min. 10 fő részvételével indul. Magánszemély esetén a képzési költség részletekben történő kifizetésére van lehetőség, erre vonatkozó igényét írja meg nekünk a jelentkezéskor!

További információért kérje ajánlatunkat!
oktatas@mavrec.hu

Jelentkezés képzésre

Kollaboratív robotok alapszintű kezelője és programozója