Raktárvezető

Szakképesítés megnevezése: Raktárvezető
Programkövetelmény azonostó száma: 04164015

Megvalósítás formája:

  • valós idejű online tanóra
Képzés óraszáma:160 óra
Iskolai előképzettség:érettségi végzettség
Szakmai előképzettség:Raktáros (Logisztikai technikus 5 1041 15 06 rész-szakképesítése)
Raktáros OKJ 31 341 04
Szakmai gyakorlategybefüggő 1 éves raktárosi gyakorlat
Egészségügyi alkalmassági követelmény:nem szükséges
Pályaalkalmassági követelmény:nem szükséges
Egyéb feltételek:nem szükséges

A raktárvezető termelő vállalatok alapanyag, félkész áru, készáru raktárak, kereskedelmi elosztó raktárak, valamint logisztikai szolgáltató vállalatok által működtetett raktárak munkafolyamatait szervezi, irányítja, ellenőrzi a különböző jogszabályok és szabványok előírásainak érvényesítésével, valamint a raktár ellátási láncban elfoglalt helyéből következő követelményeknek való megfeleléssel.

Mivel a raktártípusok az ellátási lánc más-más szakaszában működnek a tevékenységi körök általánosságban minden raktártípusnál megegyeznek, de a tevékenység terjedelmében különbség van, amelyek a konkrét munkaköri leírásokban jelenhetnek meg, mint például: mennyiségi és minőségi áruátvétel, expediálás, áruelőkészítés, árumozgatás, dokumentálás.

A raktárvezető csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel. Folyamatosan képezi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken az új megoldásokat, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

A képzés során elsajátítandó tananyagegységek:

Raktárvezető feladatai

Vizsgák:

A képzés közben és végén a résztvevők tudásának felmérése szummatív értékelés formájában történik. A képzési végleges értékelésének része a tananyagegysége sikeres teljesítése.

A számonkérések tartalma és formája: az adott tananyagegységek tartalmánál meghatározott témakörök alapján az intézmény oktatói által kialakított írásbeli és projektfeladat, a képző által kitűzött határidőig, legkésőbb a képzés befejezéséig. A képzés végén történő számonkérés tartalmában igazodik a képesítő vizsga követelményeihez és egyben szimulálja is annak megvalósítását. Tartalmában méri a megfelelő felkészültséget, segíti a képesítő vizsga sikeres teljesítését.

Sikeres vizsga után a Tanúsítványt elektronikus úton kapja meg a résztvevő.

A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditáló szerv által személytanúsító szervezetként akkreditált vizsgaközpont szervezhet. A képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a https://szakkepesites.ikk.hu/ weblapon érhetők el a programkövetelmények menüpontban.

A képzés tervezett kezdési időpontjai:

  • 2024.05.11.;
  • 2024.06.08.; 06.22;
  • 2024.08.31;
  • 2024.09.14.; 09.28;
  • 2024.10.19.;

Két hetente szombat és vasárnapi napokon 9:00-16:00-ig, alkalmanként 8 tanóra (havonta 32 tanóra)

Részvétel technikai feltételei:

Amire szüksége lesz:

  • egy Internetre kapcsolódni képes számítógépre vagy laptopra,
  • normál sebességű, stabil internet kapcsolatra,
  • egy jól működő fejhallgatóra vagy hangfalra
  • és egy mikrofonra, illetve egy webkamerára

A hallgatói oldalról biztosítottnak kell lenni hangkártyának a számítógépben, illetve mikrofonra is szükség lesz. A legtöbb notebook gyárilag tartalmazza ezeket, asztali számítógépe esetén lehet fontos. Az órák elérése általában TEAMS vagy ZOOM programok segítségével történik.

A képzés tervezett kezdési ideje, ütemezése és az ára is változhat támogatott forrás igénybevétele és képzések csoportos megrendelése esetén. Kérje ajánlatunkat!

A képzés díja: 320 000 Ft/fő; min. 10 fő részvételével indul. Magánszemély esetén a képzési költség részletekben történő kifizetésére van lehetőség, erre vonatkozó igényét írja meg nekünk a jelentkezéskor!

További információért kérje ajánlatunkat!
oktatas@mavrec.hu

Jelentkezés képzésre

Raktárvezető