Konfliktuskezelés tréning

A konfliktuskezelés tréning célja, hogy segítse a résztvevőket abban, hogyan kezeljék hatékonyan a konfliktusokat, konfliktushelyzeteket és nehezen kezelhető helyzeteket a munkahelyen vagy az élet más területein. A konfliktuskezelés tréning során résztvevők olyan készségeket sajátítanak el, amelyek segítik őket abban, hogy pozitív módon kezeljék a konfliktusokat, és segítsenek azok megoldásában.

A tréning során az alábbi készségek fejlesztésére összpontosítunk:

  1. Kommunikációs készségek: A résztvevők megtanulják, hogyan kommunikáljanak hatékonyan, kifejezve az érzéseiket és álláspontjukat, miközben figyelnek másokra, és aktívan hallgatnak.
  2. Konfliktusazonosítás: Azonosítani kell a konfliktusokat, hogy időben kezelni lehessen őket, mielőtt súlyosabbá válnának.
  3. Konfliktuskezelési stratégiák: Megtanulják, hogyan válaszoljanak konfliktusokra különböző módokon, például egyeztetéssel, kompromisszumokkal vagy közvetítéssel.
  4. Stresszkezelés: A konfliktusok gyakran stresszel járnak. A tréning során stresszkezelési technikákat is tanítunk, hogy a résztvevők profi módon kezelhessék a konfliktusokat.
  5. Empátia és szociális intelligencia: Az empátia fejlesztése segít a résztvevőknek abban, hogy jobban megértsék mások érzéseit és gondolatait, és ezáltal hatékonyabban kezeljék a konfliktusokat.
  6. Gyakorlati esettanulmányok: Gyakorlati esettanulmányok és szerepjátékok alkalmazása, amelyek segítenek a résztvevőknek alkalmazni az újonnan tanult készségeket valós helyzetekben.

A konfliktuskezelés tréning nagyon fontos a munkahelyi csapatok hatékonyabbá tételében, a vezetői készségek fejlesztésében, valamint az általános személyes és szakmai fejlődésben. A konfliktusok elkerülhetetlenek az életben, és a megfelelő készségek megszerzése segíthet abban, hogy pozitívan és konstruktívan kezeljük őket.

Az elsajátított ismeretek hasznosak az üzleti környezetben a munkahelyi konfliktusok kezelésében, valamint az élet más területein, például a családban vagy a baráti kapcsolatokban. A résztvevők képesek lesznek hatékonyan kezelni a konfliktusokat, javítani a kommunikációt és elősegíteni a harmonikus kapcsolatok kialakítását.

Megvalósítás formája:

Szituációs gyakorlatok; interaktív tréneri prezentáció és videotechnika; kognitív értékelés, keretezés; coaching szemléletű csoportos esetfeldolgozás.

Nyílt tréning esetén tanteremben:

Megvalósítás ideje: 1 – 2 nap,
Résztvevők létszáma min. 5 fő
Tréning ára: 135 000 Ft/fő/nap +áfa
Szabadiős programmal együtt is szervezzük, helyszín általában egy szállodai rendezvényközpont. Figyelje ajánlatunkat a honlapunkon a hírekben!

Zárt tréning esetén:

Megvalósítás ideje: 1 – 2 nap,
Résztvevők létszáma min. 7 fő
Tréning ára: egyéni vagy csoportos ár, kérje ajánlatunkat! Szabadiős programmal együtt is szervezzük, helyszín általában egy szállodai rendezvényközpont a megrendelővel előre egyeztetve.  Kérje ajánlatunkat!

További információért kérje ajánlatunkat!
oktatas@mavrec.hu

Jelentkezés képzésre

Konfliktuskezelés tréning