Bemutatkozás

A MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft. 2001. évi megalakulása óta számos szolgáltatási területen működik sikeresen.  E szolgáltatási területek több szálon kapcsolódnak vasúti és általános logisztikai-, hulladékgazdálkodási- valamint vasútüzemi oktatási és képzési feladatok ellátásához.
Társaságunk sok évre visszatekintő vasútüzemi szolgáltatási tevékenysége folyamán jelentős tapasztalatot szerzett és szolgáltatásainkat képzett és tapasztalt, munkavállalókkal biztosítjuk. Kiemelt hangsúlyt fektetünk munkavállalóink képzettségére, felkészültségére.

A 19/2011. ( V. 10.) NFM Rendelet és módosításai szabályozzák a vasúti közlekedés biztonságával összefüggő munkakörök alapképzési és oktatási rendszerének feltételeit.  A rendelet valamennyi-, a vasúti közlekedés biztonságával összefüggő munkakörre kiterjedő hatállyal szab feltételeket a munkavállalók képzésére és vizsgáztatására vonatkozóan. Az alapképzéseket csak az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó Vasúthatósági Főosztály Képzési engedélyével rendelkező szervezet végezheti, az időszakos oktatások tartását pedig a Vasúthatósági Főosztálynál történő oktatásszervezési regisztrációhoz köti a jogszabály.  A vasútüzemi képzési,- és oktatási feladatok szervezése, koordinálása és lebonyolítása az Oktatási divíziónk feladata. A vasútüzemi tevékenységeink mellett, azonban 2023-tól kiemelt fókuszba került az a felnőttképzési területünk, ahol a 21. század kihívásaira reagálni képes gyakorlatorientált oktatási programot hoztunk létre.  A közel 80 féle képzési kínálattal rendelkező új üzletágunk nem titkolt célja, hogy pár éven belül a régió vezető képző központja lehessen.

A MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft. felnőttképzési intézményakkreditációval, továbbá Képzési engedély-, valamint időszakos oktatásszervezési regisztráció alapján végzi képzési és oktatási tevékenységét. Ennek megfelelően, társaságunk Oktatási divíziójának szervezésében, felkészült – hatósági névjegyzékben szereplő - műszaki és forgalmi oktatók közreműködésével vasútüzemi alapképzések és időszakos oktatások megtartásával biztosítjuk a saját – és más vasútvállalatok munkavállalóinak képzését és oktatását.

A vasútüzemi alapképző tanfolyamainkat a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet (KTI) Vasúti Képzési Módszertani Központ által jóváhagyott képzési programok alapján-, és a KAVK Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Vasúti vizsgaközpontjának Vizsgaszabályzat és Eljárási Rend előírásainak figyelembe vételével szervezzük. Ennek megfelelően saját célú pályahálózaton dízel mozdonyvezető-, kocsirendező-, tolatásvezető-, vasút üzemvezető, és országos vasúti pályahálózati tanfolyamok – pl.: mozdonyvezetők részére típus- és vonalismeret alapképzések-szervezésével segítjük a vasútüzemek működéséhez szükséges szakképzett munkaerő biztosítását.

Időszakos oktatásainkat a regisztrációs engedélyünkben foglaltaknak megfelelően és az oktatási ütemtervekben meghatározottak szerint végezzük, a hatósági névjegyzékben szereplő oktatóinkkal. Ezek alapján vállaljuk vasúti társaságok és saját célú pályahálózaton vasúti tevékenységet végző szervezetek által foglalkoztatott-, a vasúti közlekedés biztonságával összefüggő munkakört betöltő munkavállalók vasútüzemi időszakos oktatásainak szervezését és lebonyolítását.