A MÁV-REC és a CRSC együttműködési megállapodást írtak alá

A China Railway Signal & Communication Co.Ltd. (CRSC) és a MÁV-REC Kft. által aláírt együttműködési megállapodás nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy mélyreható együttműködés jöjjön létre a két fél között.

A kínai CRSC vállalatot 1953-ban alapították, és az elmúlt évtizedek alatt a vasúti vezérléstechnikai és ellenőrzési rendszereknek világszinten elismert szereplőjévé vált. A CRSC Kínában összességében 139 000 kilométer általános vasút és 35 000 kilométer nagysebességű vasút építési munkálataihoz járult hozzá.

A Magyarország és Kína kormánya között létrejött kétoldalú együttműködés kiváló. Az „Egy Övezet, Egy Út” kezdeményezés elmélyítéséért mindkét ország sokat tett az utóbbi években. Ez a kezdeményezés ad keretet a CELIZ projekt népszerűsítésére is, amely a két ország közötti vasúti infrastruktúra korszerűsítését tűzte ki céljául a kelet-magyarországi Záhony térségben.

A CRSC átfogó tapasztalattal és korszerű technológiájával tud majd hozzájárulni a CELIZ projekt megvalósulásához a vasúti berendezések területén, a MÁV-REC pedig a regionális befolyásának és helyismeretének köszönhetően pontosan látja, hogy milyen lehetőségek rejlenek a régióban. A CELIZ mintaértékűvé válhat a két ország együttműködési kapcsolataiban. Jelentősége nagyban hozzá fog járulni a vasúti áruforgalom minőségi fejlesztéséhez Kína és a közép-kelet-európai régió között.

Az eseménnyel kapcsolatos sajtómegjelenések alább olvashatók.

https://www.origo.hu/gazdasag/20201218-magyar-kinai-vallalat-mac-rec-crsc-zahony.html

https://iho.hu/hirek/kinai-tamogatassal-fejlesztik-zahonyt-201218