Partneri találkozó Záhonyban

2021. 01.28-án a MÁV-REC Kft, a CECZ Kft és a ZÁHONY-PORT Zrt. közösen ( CELIZ projekt) egyeztetett Záhonyban a tervezett fejlesztésekről. A találkozón részt vett a CELIZ projekt új együttműködő partnere, a CRSC kínai állami vasúti vállalat képviselői is. A záhonyi megbeszélésen a konzorciumi tagok egyeztettek a CRSC-vel történő együttműködés gyakorlati lépéseiről, és kijelölték a CELIZ projekt 2021. évi főbb célkitűzéseit. Ezek között szerepel a Kínából érkező szállítmányok folyamatos növelése, valamint a fejlesztésekbe bevonható új partnerek felkutatása.

A küldöttség ellátogatott a ZÁHONY-PORT Zrt. által üzemeltetett legnagyobb átrakóhoz Eperjeskére, ahol megtekintették egy Kínából érkezett tehervonat átrakását. Közös érdek, hogy hosszútávon a ZÁHONY-PORT egy modern technológiákkal rendelkező szárazkikötővé váljon, ebben lehetnek közös együttműködési pontok a kínai CRSC-vel.

A résztvevők Kemecsén találkoztak Lipők Sándor polgármesterrel, ahol egyeztettek a CELIZ projekt keretein belül megvalósuló ipari park fejlesztési ütemtervéről.

CELIZ