A siker a közös mércénk

A 2023. október 5-én, a Hungrail szervezésében megrendezésre került Magyar Vasúti Konferencián a MÁV-REC Railway Engineering Corporation oktatási divíziója kiállítóként vett részt.

A szervezők által a cég lehetőséget kapott egy átfogó bemutatkozásra, ami az érdeklődők körében nagy sikert aratott.

A MÁV-REC oktatási divíziójának vezetője, Magyar Zsuzsanna a Hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztése című II. szekció utolsó előadásában kitért azokra a mérföldkövekre, amelyek a szakmai munkájuk alappillére. Ezek között a 2011-es NFM rendelet születését, annak a 2013-ban létrejött, minden munkakörre kiterjedő hatályát említette. Továbbá fontos mérföldkő, hogy a cég 2016 -ban kezdte az oktatást országos pályahálózaton dolgozó munkavállalók részére.

Szolgáltatásaikkal képesek minden, a vasúti közlekedés biztonságával összefüggő munkakört betöltő szakmai képzést nyújtani. Az időszakos vizsgák, eltérés vizsgák lebonyolítását is vállalja a cég az ország bármely pontján.

A kérdésre, „hogyan tanítsuk a fiatalokat?” kidolgozták a választ: digitális tananyagokat készítenek, elektronikus képzési felületeket hoznak létre, nagy álmuk egy szimulátor beszerzése, a multimédiás oktatási eszközök szélesebb körben történő bevezetése. „A vasutasokat mindig összeköti a szakmaszeretet és a szenvedély a vasút iránt. Május hónaptól azok a szakképestések és egyéb képzések is megtalálhatók a portfóliójukban, amelyek nem a 2011-s NFM rendelet alá tartoznak. Jelenleg a tanulni vágyóknak több, mint 50 képzést kínálnak. Ez a szám a jövőben emelkedni fog, alkalmazkodva a partnerek igényeihez. A siker a közös mércénk” – zárta előadását Magyar Zsuzsanna.”

Az előadást követően a résztvevők lehetőséget kaptak, hosszabb, szakmai beszélgetésekre a MÁC-REC kiállítói standjánál, ahol nagy volt az érdeklődés a részletesebb információkért, jelentkezési lehetőségekért mind a „vasúti”, mind a felnőttképzés területén. A vállalat oktatási divíziója minél több vasúti társasággal tervezi az együttműködést, az üzenetük egyértelmű: “Kiváló szakembereket, a vasúti értékeket őrző munkatársakat képzünk.”

LAC HOLDING