Tiszaparti kisvasút újraindulása a MÁV-REC segítségével

A Tiszaparti kisvasutat 1971-ben adták át a nagyközönség részére. 2009-ig sikerrel működött, de abban az évben a nem megfelelő műszaki állapot miatt bezárásra került.

Szerencsére a 2021-es évben egy pályázati lehetőség kapcsán megvalósult a pálya új nyomvonala, mely lehetővé tette ennek a kisvasútnak az újjáéledését. A kisvasúti kollégák ennek az újjáéledésnek a keretében találták meg a MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft. oktatási divíziójának munkatársait, akik készséggel álltak rendelkezésre ahhoz, hogy segítsenek a szükséges oktatások lebonyolításában.

Jelenleg három kisvasúti képzés zajlik Tiszakécskén, melyek mindegyike segít abban, hogy időben el tudjon indulni újra ez remek nyomvonalú vasút. Amint a szükséges vizsgák megvannak, tervezetten június második felében indulhatnak útra az első szerelvények. A C50-es vontatójárművük készen áll arra, hogy a felújított kocsikat besorozva örömteli pillanatokat okozzanak az idelátogatók részére. További meglepetéseket is terveznek a Tisza e kivételes szépségű nyomvonalán, de ezek megvalósításához még egyéb fejlesztésekre is szükség lesz.

A MÁV-REC Kft. számára különleges élmény, hogy az Állami Erdei Kisvasúti képzések lebonyolításában is részt vehet, hiszen ritkaságnak számít az ilyen oktatás az országban. További boldogság számunkra, hogy részesei lehetünk annak az örömnek, amit ez a kisvasút nyújt majd a leendő utazók, valamint az ott dolgozó kollégáink számára egyaránt.